Flere næringslivskontakter i politiet

Av Arne Røed Simonsen, 14.01.2015

Regjeringen lanserte denne uken en strategi mot arbeidslivskriminalitet – Ett av tiltakene er næringslivskontakter i alle de «nye» politidistriktene.

Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) og Finans Norge var pådrivere for å få opprettet en egen stilling ved Kripos med særlig ansvar for næringslivet.

I juni 2013 ble politioverbetjent Anne-Catherine Gustafson i Kripos tilsatt i en ett års prosjektstilling som næringslivskontakt. Evalueringen av prosjektstillingen etter ett år var positiv og stillingen ble gjort om til fast stilling ved Kripos.

Gustafson har jobbet tett med NSR siden opprettelsen av prosjektstillingen, og samarbeidet har vært både positivt og spennende.   Arbeidet har allerede gitt gode resultater og vi tror samarbeidet vil resultere i mange gode hjelpetiltak for både næringsliv og politi i tiden fremover.

NSR synes det er svært positivt at regjeringen ønsker å etablere næringslivskontakter i de «nye» politidistriktene etter mønster fra Kripos. Næringslivskontaktene skal sikre et godt lokalt samarbeid mellom politiet, næringslivet, relevante organisasjoner og andre aktører i det sivile samfunnet. Et godt samarbeid mellom politi og næringsliv er viktig for det kriminalforebyggende arbeidet.

Innsatsen til de nye næringslivskontaktene skal samordnes med den etablerte næringslivskontakten ved Kripos.

Anne-Catherine Gustafson (Foto: Arne Røed Simonsen)

Anne-Catherine Gustafson (Foto: Arne Røed Simonsen)

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.