For få kvinnelige politimestere i politiet

For få år siden var én av tre politimestere kvinner, men i dag er andelen langt lavere. – Ikke godt nok, vedgår Politidirektoratet.

I dag er det bare fire kvinner som er politimestere i landets 27 politidistrikter. Det har altså vært en betydelig nedgang i kvinneandelen blant politiledere etter at Ingelin Killengreen gikk av som politidirektør i 2011, skriver Dagbladet.

– I forbindelse med gjennomføringen av politireformen ble det lagt stor vekt på å rekruttere kvinner til lederstillinger i politiet. Det var ikke vanskelig å finne kvalifiserte kvinner blant søkerne som meldte seg til de aktuelle politisjefstillingene, sier Killengreen til avisen.

Ettersom hun i dag ikke jobber i politiet, ønsker hun ikke å ha noen klar oppfatning om dagens situasjon.

I Politidirektoratet vedgår man at kvinneandelen er skuffende lav.

– Dette er ikke godt nok. Politidirektoratet er ikke fornøyd med kjønnsbalansen på toppledernivå i politiet. Vi er opptatt av å øke andelen kvinner i topplederstillinger ved å iverksette konkrete tiltak, gjennom rekruttering, godt medarbeiderskap og ledelsesutvikling, sier Karin Aslaksen som er avdelingsdirektør for HR- og HMS-avdelingen i Politidirektoratet. (©NTB)

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.