Knapt noe annet yrke har så mange (falske) myter som privatdetektivyrket

I motsetning til alle andre europeiske land er det praktisk talt ingen opptakskrav for å utøve detektivyrket i Tyskland. De eneste kravene for å kunne jobbe som detektiv kommersielt, det vil si selvstendig næringsdrivende, eller som arbeidstaker, er myndighetsalder, politiattest uten innreise og fast bosted.

Ting ser annerledes ut i Østerrike eller Spania, for eksempel. I Østerrike er detektivvirksomheten en lisensiert virksomhet der opplæring til å bli profesjonell detektivassistent er obligatorisk for ansatte detektiver og profesjonell detektivlisens er obligatorisk for selvstendige detektiver eller administrerende direktører for et detektivbyrå.

I Spania er godkjenning som privatdetektiv til og med knyttet til vellykkede universitetsstudier, en offisiell sjekk og en tilbakekallelig tillatelse fra Policia Local.

Detektiver i disse landene har generelt betydelig flere rettigheter enn i Tyskland; men også betydelig flere forpliktelser.

Men tilbake til Tyskland:

Først av alt, hvordan blir du til og med detektiv?

I Tyskland er stillingstittelen «privatdetektiv» ikke beskyttet. Det er imidlertid mulig å gjennomføre spesialistbeviskurs for privatdetektiver ved Central Office for Training in the Detective Industry (ZAD) i samarbeid med IHK Kassel-Marburg. BuDEG – selv en aksjonær i ZAD – anbefaler disse kursene, som kan gjennomføres på 10 måneder eller 22 måneder.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.