Pressemelding – private etterforskere og pågående arvesak

Det vises til de siste dagers omtale i media vedrørende en arvesak i Borgarting lagmannsrett. I den sammenheng har flere privatetterforskere blitt ført som vitner. Privatetterforskernes roller og uttalelser i saken er kommentert fra flere hold.

Det er også i referater fra retten og kommentarer for øvrig blitt vist til at enkelte av privatetterforskerne er medlemmer i bransjeorganisasjonen Norsk Forening for etterforskning og Sikkerhet (NFES). NFES kan imidlertid opplyse at enkelte av de omtalte privatetterforskerne ikke er medlem i foreningen.

Likeså kan det oppfattes fra rettsreferat i media at arvesaken ble tatt opp som sak under NFES årsmøte 4.3.2014. Arvesaken har ikke stått på NFES saksliste verken på årsmøtet eller andre møter.

NFES er en interesseorganisasjon for personer og foretak som driver privat etterforskning, sikkerhetsrådgivning, utredning o.l. Foreningen har egne vedtekter og etiske retningslinjer, og tar sterk avstand fra ulovlig arbeidsmetoder.

Foreningen består pr. dato av 41 medlemmer lokalisert over hele landet. Opptak som medlem gjøres gjennom søknad. Denne behandles av styret, eventuelt i   medlemsmøte. Det stilles klare krav til søkeren i forbindelse med medlemsopptak.

Om noen av NFES medlemmer har opptrådt i strid med foreningens vedtekter og etiske retningslinjer vil styret vurdere om medlemskapet i NFES skal opphøre.

NFES synes det er beklagelig at man fra enkelte hold velger å generalisere privatetterforskerens faglige og etiske standard ut fra det som nå er fremført i lagmannsretten i forbindelse med arvesaken, og at man dermed er kvitt alle illusjoner når det gjelder privatetterforskernes troverdighet og høye etiske standard.

Oslo, 21.3.2014

John Chr. Grøttum

NFES

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.